Syd Svenska inomhus cupen är en serie tävlingar som körs inomhus under vinterhalvåret i södra Sverige. Vi tävlar med eldrivna, radiostyrda bilar i skala 1/10. Underlaget vi kör på är nålfiltsmatta och vi kör med gummidäck utan mönster. De flesta banorna är permanenta banor som det körs träningar och tävlingar på året runt men det förekommer banor som tillfälligt byggs upp i t ex gymnastiksalar. Cupens förare spänner ifrån de som precis börjat till de som kör ihop med världseliten. Både killar och tjejer tävlar i samma klasser och de yngsta är ifrån tidig skolålder. Någon övre åldergräns verkar inte finnas och det är ganska så många "stora grabbar" som kör.
De flesta bilar som körs är rena tävlingsbilar men det förekommer även de som kör med lite billigare, färdiga paket från olika tillverkare.

Cupen körs med två olika klasser. En GT Stock klass (stock=standard) där man har begränsning på hur stark motorn får vara. Här går det lite långsammare och är ett bra insteg i sporten. Sen finns det en klass där motorerna är mer fria och där det går lite fortare. Den kallas för Mod (förkortning av modified) och här kör de mest erfarna förarna.


4U3A6332

 

Additional information